Bezig met laden...
Secury. Digital MediaSecury. Digital Media

Digitale valuta bitcoin bereikt recordwaarde

De digitale valuta bitcoin is een maand tijd ruim verdubbeld en staat nu op een recordwaarde van ruim 323 dollar. Volgens Coindesk.com ligt de waarde zelfs nog iets hoger dan de officiële Bitcoin Price Index aangeeft.

Vandaag werd bij Bitstamp voor één bitcoin 323 dollar betaald. Hoe dan ook gaat het om een recordwaarde. In april werd het vorige hoogtepunt bereikt. Officieel was dat 230 dollar waar de teller dinsdagnacht op 244 dollar stopte.

Vorige maand werd de online zwarte markt Silk Road nog gesloten door de FBI en werd voor 20 miljoen dollar aan bitcoins in beslag genomen. Direct daarna kelderde de waarde, maar in een maand tijd is die waarde bijna verdubbeld.

Een directe verklaring is moeilijk te geven, maar bitcoin komt steeds vaker in het nieuws. Zo is er in Canada een pinautomaat waar bitcoins kunnen worden opgenomen en liet Thuisbezorgd.nl dinsdag weten ook bitcoins te accepteren.

Ook het verhaal van een Noorse student die in vier jaar een investering van 18,50 euro in bitcoins wist om te zetten in 615.000 euro, heeft mogelijk geholpen. In de tussentijd lijkt de digitale munt wereldwijd met open armen ontvangen. Ook wij hebben hoge verwachtingen.